Projekt “PODMORJE KROZ OBJEKTIV”

PIK MORNAR od osnutka potiče i promovira tehničku kulturu u Gradu Splitu. U cilju istog osmislili smo projekt „Podmorje kroz objektiv“, koji je prepoznat i odabran na Javnom pozivu za prijavu programa namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Splita za 2021. godinu.

Projekt „Podmorje kroz objektiv“ uključuje edukaciju novih ronilaca o tehnikama korištenja autonomne ronilačke opreme, te upoznavanje polaznika sa svim osobitostima podvodnog fotografiranja s naglaskom na tehniku pravilnog fotografiranja.

Nakon provedbe programa polaznici su stekli osnovna znanja o podvodnoj fotografiji, koja su preduvjet za daljnji razvoj i napredak. Za potrebe provođenja praktičnog dijela programa nabavljena je ronilačka oprema i podvodna kamera (Go-pro) s kućištem i rasvjetom, koja ostaje u trajnom vlasništvu PIK Mornar.

Uz članove kluba koji su sudjelovali u edukaciji polaznika programa, realizaciju projekta potpomogli su i profesionalni fotograf Bože Vukičević svojim savjetima za izbor i nabavu fotografske opreme, kao i fotograf Vibor Peruzović koji je polaznike upoznao s osnovama digitalne fotografije i upotrebe fotoaparata te programa za obradu digitalne fotografije.

Održivost programa je zajamčena, jer će članovi PIK Mornar nastaviti primjenjivati stečena znanja i koristiti pribavljenu opremu tijekom brojnih klupskih aktivnosti (arheologija, biologija, ekologija, tečajevi, stažni uroni i drugo).

Projekt je financiran od Grada Splita.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment